Regentonnen

Een regenton kopen? Goedkoop en milieuvriendelijk!


  • Een regenton kopen is goedkoper dan een regenput
  • Regenwater opvangen om de tuin te besproeien
  • Ook ideaal voor uw ramen en wagen
  • Checklist voor de juiste regenton
  • Denk aan de nodige accessoires

Ons kraantjeswater wordt steeds duurder. We drinken ervan, gebruiken het om te koken, te poetsen en zelfs om onze planten en gazons te besproeien tijdens warmere periodes. Nochtans kunnen we voor verscheidene van deze toepassingen ook gratis regenwater gebruiken. En in België geen gebrek aan regenwater! Bovendien wordt de kwaliteit ervan zwaar onderschat, net als de voordelen. Door minder drinkwater te gebruiken, hoeft er ook minder grondwater gewonnen te worden. Een regenton kopen bij Practo Garden om regenwater op te vangen is dus een goede zet voor uw portemonnee én het milieu.

Waarom een regenton kopen

Een regenton kopen is een slimme oplossing voor het opvangen van regenwater en bovendien een stuk goedkoper dan een regenput. Regenwater is zeer zacht omdat het, in tegenstelling tot kraantjeswater, nauwelijks kalk bevat. Het opgevangen regenwater kan u dus perfect gebruiken als drinkwater voor de dieren die u in uw tuin houdt, om uw moes- en siertuin te besproeien of uw auto en ramen zonder strepen te wassen. De meeste regentonnen zijn uitgerust met een afneembaar deksel. Zo komt er geen vuil in uw regenton en kan u altijd met proper water aan de slag.

Checklist voor de juiste regenton

Waarvoor wilt u regenwater opvangen? Weet u hoe groot uw dak is? En uw tuin? Deze factoren zijn bepalend voor de juiste keuze wanneer u van plan bent een regenton te kopen. Een regenton aan uw woning moet immers groter zijn dan een ton die het regenwater opvangt aan uw tuinhuis. Gaat uw regenpijp door naar de afvoer onder de grond of stopt deze bij uw regenton? Dit zal mee uw keuze voor de meest geschikte vulautomaat bepalen. Check hiervoor ook de doorsnede van uw regenpijp!

Nodige accessoires

Zo’n vulautomaat zorgt ervoor dat bij regenwater opvangen, het overtollige regenwater netjes via de regenpijp wordt afgevoerd en uw regenton niet overloopt. Geen overbodig accessoire dus. Meer geavanceerde vulsystemen hebben ook een zomer- en winterwerking zodat er in de winter geen water in de ton komt. Bij Practo Garden vindt u ook een gepaste voet voor uw regenton zodat u gemakkelijk een emmer of gieter onder de kraan kan plaatsen.

Bekijk hier ons assortiment regentonnen, contacteer ons voor meer informatie of vind een verkooppunt bij u in de buurt.