Regentonnen


Regenton: goed voor milieu en portemonnee

Ga de ecologische toer op en koop een regenton. Het water dat op uw dak valt, vloeit anders via de rioleringen weg. Water dat u waarschijnlijk in de tuin kunt gebruiken. De planten water geven, de kippen te drinken geven, een ploeterbadje in de zomer vullen... u hoeft er geen stadswater voor te gebruiken en u bespaart ermee op uw waterfactuur. Installeer de regenton aan een regenpijp en binnen de kortste keren zit ze helemaal vol. U hoeft trouwens niet te vrezen dat de regenton gaat overlopen, want ook daar werd aan gedacht met onze vulautomaat.

 

Regenton aansluiten

Een regenton aansluiten is kinderspel. Een handig kraantje laat u de gewenste hoeveelheid water in een emmer of sproeier lopen. Voordat in de winter de vorst invalt dient een regenton geledigd te worden, aangezien hij anders kan barsten als het nog aanwezige water in de ton bevriest en daardoor uitzet.

Plaatsbesparende regentonnen

Een muurmodel is een plaatsbesparende oplossing wanneer u wel een regenton wil plaatsen, maar niet te veel ruimte kan of wil opofferen. Bovendien laten de verschillende modellen toe dat de regentonnen volledig geïntegreerd worden in de stijl van uw terras of tuin. U kunt de keuze ook laten afhangen van de hoeveelheid water dat erin opgeslagen wordt.